MENU
klinika

Gjenerali amerikan paralajmëron

Ç’do ndodhë me FSK pas 10 vitesh?

09.05.2019 - 09:21

“E ardhmja e ushtrisë së Kosovës është e ndritur dhe SHBA do të jetë partner i tyre edhe në të ardhmen”, kështu është shprehur gjenerali amerikan i Gardës Kombëtare të Iowas, Timothy Orr.

Ai po qëndron në një vizitë lamtumire në Kosovës.

Gjatë fjalës së tij, Orr tha se dalja e tij në pension nuk do të ndalë angazhimin e tij për të mirën e Kosovës.

Gjithashtu gjenerali tha se marrëdheniet mes Kosovës dhe SHBA-së mbeten të palëkundura.

Sipas tij, brenda 10 vjetësh FSK-ja do të transformohet tërësisht në ushtri, transmeton voa.

Orr tha po ashtu se lidhja mes kosovarëve dhe qytetarëve të IOWA-s është e veçantë sepse të dy popujt kanë vuajtur shumë gjatë luftës.