MENU
klinika

Panairi i vetëm mes trevave

Dita Botërore e Bletës, në Korçë Festa e Mjaltit

19.05.2019 - 22:25

Mjalti i bletëve nga trevat shqiptare është sjellë në një panair të vetëm në Korçë, ku është organizuar për herë të parë Festa e Mjaltit.

Në Ditën Botërore të Bletës, bletërritësve nga Shqipëria u janë bashkuar edhe ata nga trevat mbarëshqiptare të Maqedonisë, Kosovës dhe Greqisë, duke sjellë në vëmendje rëndësinë e këtij produkti, por edhe në përpjekje për të kapërcyer sfidat që vijnë si pasojë e kërcënimit nga faktorë të ndryshëm të bletëve në gjithë botën.

Kryebashkiaku i Korçës, Sotiraq Filo vlerësoi punën e bletërritësve ndërsa garantoi mbështetjen për zhvillimin e aktiviteteve të tjera, duke theksuar se rajoni i Korçës mbetet një prej zonave më të rëndësishme për prodhimin e mjaltit.

Aktualisht, në të gjithë Shqipërinë përllogariten 365 mijë koshere bletësh, ndërsa në Maqedoni janë 242 mijë të tilla.

Policia rrugore pezullon patenta, vendos gjoba ‘të kripura’

“ROADPOL” në Pogradec e Korçë

Ndryshojnë sërish rregullat/ Sa kushton tamponi?

Qytetarët detyrohen të bëjnë testin e Covid

"Të rinj të pashpresë e të papunë"

Bizneset në Korçë mbyllin qepenat