MENU
klinika

Studimi

E ardhmja sjell taksitë fluturuese…

14.05.2019 - 18:30

Sipas një studimi të drejtuar nga Universiteti i Michigan-it tregoi se kur bëhet fjalë për udhëtime të gjata dhe me ngarkesë, taksitë fluturuese janë zgjidhja e duhur.

Taksitë fluturese, sipas studimit janë edhe më pak ndotëse, ekologjike, por edhe më kursimtare sepse ato nuk janë me karburant por janë elektrike.

Këto makina rregullojnë edhe trafikun dhe ngadalësimin e lëvizjes. Këto taksi do të përdoren më tepër për gjatësi më të mëdha se 35 kilometra.

kolana e librave

Makinat Elektrike që fluturojnë nuk do të mbeten më vetëm pjese e fantashkencës, por shumë shpejt do të jenë pjesë e realitetit ku ne jetojmë.

Në SHBA kanë nisur testet për taksitë fluturuese. Janë 20 deri në 30 firma të cilat po punojnë për këto makina.