MENU
klinika

Kujdes!

Ky infeksion tek meshkujt, mund të çojë në sterilitet!

30.05.2019 - 17:58

Jo-Gonokoccal urethritis (NGU) është një infeksion i uretrës mashkullore.

Nongonococcal do të thotë se nuk është shkaktuar nga gonorreja. NGU është më së shpeshti e shkaktuar nga një infeksion bakterial, por mund të shkaktohet edhe nga një virus. Trajtimi antibiotik, kur merret saktësisht sipas udhëzimeve, mund të kurojë NGU.

Uretriti është një infeksion i uretrës mashkullore, ose tubi që mbart urinën nga fshikëza në pjesën e jashtme të trupit. Për të gjetur nëse keni uretriti nongonokokal (NGU), ju duhet të ekzaminoni nga një mjek dhe të kryeni teste laboratorike.

NGU është më së shpeshti e shkaktuar nga një infeksion bakterial, por mund të shkaktohet edhe nga një virus. Një nga shkaqet, klamidia, mund të çojë në ndërlikime në burra dhe gra.

  • Simptomat

Simptomat në meshkuj mund të përfshijnë një ndjenjë të lehtë djegieje kur urinon, kruarje, ose një lëng të qartë nga uretra.

Disa njerëz me NGU nuk tregojnë simptoma, ose simptoma të lehta që mund të jenë të padukshme. Zakonisht, simptomat shihen ose përjetohen më shumë në mëngjes.

kolana e librave

  • Shkaqet

NGU është shpesh një infeksion seksualisht i transmetueshëm. Nuk kërkon penetrim për t’u përhapur midis partnerëve, kontakti i afërt fizik mund të jetë i mjaftueshëm. NGU zakonisht përhapet duke pasur marrëdhënie seksuale të pambrojtura me dikë që është i infektuar me një bakter ose një virus të aftë për të shkaktuar NGU, të tilla si klamidia.

  • Komplikimet

Nëse nuk trajtohet, klamidia mund të shkaktojë dhimbje dhe ënjtje në një ose të dy testikujt dhe mund të rezultojë në shterpësi. Po ashtu, bakteret ose virusi që shkakton NGU mund të shkaktojnë komplikime tek gratë. Prandaj, partnerët femra të njerëzve të diagnostikuar me NGU gjithashtu kërkojnë trajtim.

  • Testet dhe diagnoza

Diagnoza e NGU kërkon një test mjekësor që përfshin mostrat e marra nga organi gjenital.

  • Trajtimi dhe ilaçet

Trajtimi për NGU është pilula antibiotike. Ndiqni me kujdes udhëzimet për marrjen e pilulave dhe vazhdoni t’i merrni ato derisa të merren të gjitha tabletat.

Njerëzit me të cilët keni pasur marrëdhënie duhet gjithashtu të testohen dhe trajtohen.