MENU
klinika

Arti i rrugës

Qytetërimi si zaptim

03.05.2019 - 14:25

Me të njëjtat ritme që zhvillohen qytetet në botë, ecën edhe teknologjia dhe arti, arti i rrugës po ashtu. Ashtu sikur arti mund të frymëzojë veprimin politik dhe rezistencën, të njëjtën dukuri kanë pësuar muret e ndërtesave në qytete, që janë transformuar në mesazhe përçuese për të zgjuar vetëdijen qytetare, mbi çështje si ngrohja globale dhe ndotjen e mjedisi.

Përmes këtyre fotografive, artistët përcjellin mesazhe të fuqishme rreth ngrohjes globale dhe shumë sjelljeve të tepruara të njeriut ndaj ambientit.

 

Nuk besoj në ngohjen globale

 

Bota drejt zhdukjes

 

Të kujdesemi për pemët

 

Urbanizimi na vret edhe ne

 

Pa hapësira të lira…

 

Duke vrarë njëri-tjetrin

 

Ora nuk ndalet

 

Më kujtohet kur këto ishin… pemë

 

Kafshët në kopshtin zoologjik

 

I lindur për të qenë i egër

 

Si po e konsumojmë tokën

 

Toka po vdes: po e vrasin njerëzit dhe dukuria nuk është pa autor…

 

 

Ha veten tënde, më mirë!

 

Duke ngrënë tokën…

 

Kafshët në kafaz

 

Bota po digjet…

 

Keqtrajtimi i kafshëve gjithkund

 

Pak akull, ju lutem…

 

Ëmbëlsirë mbeturinash…

 

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Van Gogh 20-vjeçar në Londër

Dokumentet e rralla