MENU
klinika

Alfa-X

Treni më i shpejtë i plumbit në botë

11.05.2019 - 16:29

Ky tren është zbuluar në Japoni, ku ekspertët thonë se lokomotiva me 360 km/h do të jetë operacionale deri në vitin 2030.

Hunda e gjatë prej 72 këmbësh është projektuar për të zvogëluar zhurmën dhe presionin në tunele.

Aktualisht, trenat më të shpejtë në botë janë në krye të 250 km/h.

Quajtur Alfa-X, ai është i aftë të arrijë shpejtësi deri në 360 km/h dhe përbëhet nga dhjetë vagonë.

Lokomotiva do ketë vite të tëra testimi, ndërsa qarku përgatitet të zgjerojë rrjetin e trenave të tillë.

Sapporo, qyteti kryesor në rajonin verior të Japonisë, do të jetë i lidhur me pjesën tjetër të rrjetit ultra-të shpejtë dhe nëse treni do të arrijë shpejtësinë e tij maksimale, një udhëtim midis Tokios dhe Sapporos do të jetë përgjysmuar.