MENU
klinika

Historia e Lulit, një grua 45-vjeçare

U riktheva në jetë. Ai është kirurg i talentuar!

30.05.2019 - 17:44

Luli ishte një grua e re, vetëm 45 vjeçe, kur u diagnostikua me osteoartriti në gjunjë dhe zbuloi se ajo do të duhej të kishte dy zëvëndësime të pjesshme në gjunjë.

Ajo u shkatërrua duke marrë diagnozën, duke ditur se jeta nuk do të ishte kurrë si më parë.

Jeta e Lulit u ndikua në mënyrë dramatike. Si një sportiste e realizuar, ajo kshte përdorur për një mënyrë jetese aktive dhe tani të mos ishte në gjendje për të kryer detyra të thjeshta ditore, ishte e vështirë për të. Vetëm mbajtja e çantës e saj vinte shumë presion mbi nyje.

Ajo as nuk mund të merrte nipin në krahë.

vizite te mjeku i kockave
vizite te mjeku i kockave

“Duke qenë e re në moshë, familja ime e kishte e vështirë për të kuptuar se çfarë po ndodhte me mua”, thotë Luli.

“Fillova të ecja shtrembër. Pjesa më e vështirë për t’u përballuar ishte dhimbja kronike. Ajo bëhej keq dhe më keq. Kalova në depresion dhe nuk mund të bëja më asgjë.”

Për fat të mirë, ajo iu referua një kirurgu ortoped profesionist. Ai punoi ngushtë me të për ta nxjerrë nga gjendja që ishte.

kolana e librave

Në vitin 2014, Luli bëri një zëvendësim të pjesshëm të pjesës së gjurit. Procedura ishte një sukses i jashtëzakonshëm dhe ndjeu lehtësim të menjëhershëm nga dhimbja kronike në gjurin e djathtë. U desh përafërsisht një vit shërim për të kthyer gjurin të drejtë në normalitet. Më vonë ajo bëri një zëvendësim të dytë të pjesës së gjurit të majtë, i cili gjithashtu ishte një sukses i jashtëzakonshëm.

“Unë u ktheva sërisht në jetë. Ai është me të vërtetë një kirurg i talentuar!”

Luli përfundimisht duhet të bëjë zëvendësime të plota në të dy gjunjët e saj, ndërsa koha po përparon.

skaneri i kockave-konica.al

Tani për tani, ajo është duke shijuar jetën në mënyrë më të plotë, duke kaluar kohë me familjen dhe duke qëndruar me nipërit e mbesat e saj.

“Nëse unë mund të ndaj një gjë, është që ne të gjithë duhet ta mbështesim njëri-tjetrin. Të jetosh me dhimbje kronike është e vështirë”, vazhdon Luli.

“Nëse jeni duke pritur për të bërë një kirurgji, unë do t’ju thoja që të jeni të duruar dhe të përgatiteni. Jeta është duke pritur për ju!”