MENU

Çfarë diskutuan?

Vuçiç takim me peshkopët serb të Kosovës

14.05.2019 - 09:45

Në një sesion të Kishës Ortodokse Serbe, është zhvilluar një takim mes presidentit serb Alekasandar Vuçiç dhe peshkopëve serb të Kosovës.

Takimi ka zgjatur rreth 2 orë, dhe mësohet se në këtë takim Vuçiç është shpreur se do të vazhdojë luftën për të mirën e popullit serb.

Patriku Irenej si përfaqësues i Kishës Ortodokse ka vlerësuar qëndrimin e Vuçiç duke e cilësuar thuajse historike veprimtarinë e tij në luftën dhe çështjen e Kosovës.

“Unë e admiroj dhe i lutem Perëndisë për t’i dhënë atij fuqi dhe urtësi për të kryer rolin e presidentit në mënyrën më të mirë të dobishme”, ka deklaruar Irinej.

Sipas tij, situata në Kosovë është shumë e vështirë, dhe është shumë e pasigurt se si do të arrihet një zgjidhje për këtë çështje.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Takimi, Merkel - Markoviç

“Nuk ka ndryshim kufijsh në Ballkan”