MENU
klinika

Maqedoni e Veriut

Arrestohet zyrtari i lartë i BDI-së

10.06.2019 - 18:20

Arrestohet në Maqedoninë Veriore funksionari i lartë i BDI-së.

Arrestimi i sekretarit shtetëror në Ministrinë për Shoqëri Informatike, Jahi Jahiu është bërë mëngjesin e sotëm me urdhër të prokurores për krim të organizuar Vilma Ruskovska

Jahiu dyshohet për keqpërdorim të detyrës zyrtare në marrjen e provizionit nga një tenderi i fituar.

Policia ka kryer dhe kontrolle në banesën e tij. Sipas informatave të portalit SDK, bëhet fjalë për një mitmarrje prej 10 mijë eurove, të cilat Jahiu i ka marrë në mënyrë të paligjshme gjatë viti 2014-2015.

Jahiu është një nga katër sekretarët shtetërorë nga radhët e BDI-së që u emëruan në qeveri.