MENU
klinika

Video: Nusja arbëreshe

Degët matanë detit

09.06.2019 - 18:17

     Për arbëreshët e Italisë, gjaku nuk bëhet ujë: ata vijojnë me traditën, zakonet, gjuhën, veshjet, apo dhe gatimet shqiptare. Janë degë të një rrënje matanë detit dhe me mall, kujtimet e tokës mëmë ruhen me shumë dashuri, krenari dhe fanatizëm. Për ta, çdo detaj përbën një vlerë të rrallë, një emocion, një copëz histori – një vend të vogël e të magjishëm, që thirret: Shqipëri