MENU

Tutankhamon në ankand

Egjipti kërkon faraonin në Londër

13.06.2019 - 13:52

     Autoritetet egjiptiane kanë kërkuar nga Britania e Madhe, që të kthejë skulpturën e artë të faraonit Tutankhamon, një prej sundimtarëve më të njohur të Egjiptit të lashtë, i cili ka sunduar nga viti 1334 deri në vitin 1323 para erës sonë.

 

 

Para pak kohësh, mediet egjiptiane dhe britanike paralajmëruan se më 4 korrik, në Londër do të organizohet shitja e ankandit të një skulpture të veshur me ar, të kreut të faraonit Tutankhamon.

 

 

 

Ministria e Jashtme në Egjipt, ka reaguar menjëherë ndaj këtij njoftimi, duke kërkuar nga autoritetet britanike që të ndalojnë menjëherë shitjen.

Në njoftimin e ministrisë, thuhet se Egjipti kërkon t’i kthehet skulptura me vlerë dhe pret përgjigjen nga Londra zyrtare.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Tutankhamon së shpejti me muze

Biletat të shitura në Paris