MENU
klinika

Rezultatet

Hudhra: ilaçi ideal për zhdukjen e lythave

21.06.2019 - 20:23

Lythat janë ato gunga të bezdisshme që shpesh shfaqen në duar dhe këmbë. Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë, lythat janë rritjet e lëkurës të shkaktuara nga papillomavirusi njerëzor (HPV).

Nuk janë kancerogjene, ato janë ngjitëse dhe mund të jenë të dhimbshme. Trajtimet tradicionale për lythat përfshijnë ngrirjen dhe djegien.

Njerëzit të cilët janë të prirur për të krijuar lythat ose që kanë lytha të përsëritura do të lehtësohen kur të mësojnë se ka një ilaç shumë më të thjeshtë dhe natyral duke përdorur një përbërës të përbashkët të familjes.

Sipas një studimi në International Journal of Dermatology, ekstrakti i hudhrave ka provuar të jetë një trajtim efektiv për lythat dhe drithërat, rritjet e lëkurës të shkaktuara nga presioni i përsëritur ose fërkimi.

lythat-konica.al

Për të trajtuar lythat duke përdorur hudhër në shtëpi, përdorni lëngun e papërpunuar, hudhrën e copëtuar ose vaj të freskët hudhre direkt në lytha, sipas Livestrong.com.

Për rezultate më të mira, hidhni hudhër tri herë në ditë për të paktën një javë, ose derisa lythat të thahen. Një tutorial i Youtube nga Dr. Docus tregon se si të heqësh lythat duke përdorur një thelbi hudhër, një thikë dhe topa pambuku.

Sipas Dr Docus, së pari zhvishem një karafil hudhër duke e prerë atë në dy pjesë.

Shtypeni për të krijuar një pastë dhe aplikoheni menjëherë aty ku keni lythat. Vendosni sipër një copë pambuku dhe lëreni për disa orë.