MENU
klinika

Akuzat për kryeministrin e mundshëm

“Johnson s’ka guxim të përballet me njerëzit”

11.06.2019 - 16:35

Boris Johnson është akuzuar për ” të mos patur guxim për t’u përballur me njerëzit” në garën e udhëheqjes konservatore, duke shmangur intervistat dhe duke refuzuar të konfirmojë pjesëmarrjen e tij në një debat të BBC me kandidatët e tjerë.

Johnson u kritikua në mënyrë të nënkuptuar nga disa nga rivalët e tij,.

Ish-sekretari i jashtëm pritet të nisë fushatën e tij të mërkurën, kur do të përballet me disa pyetje në media. Megjithatë, ai ka refuzuar të thotë nëse ai do të shfaqet në një televizion të martën e ardhshme dhe ka shmangur intervistat.

Të gjithë 10 kandidatët janë ftuar në debatin e BBC-së, me Michael Gove, Sajid Javid, Rory Stewart, Dominic Raab, Andrea Leadsom dhe Mark Harper që kanë konfirmuar se do të marrin pjesë.

Johnson ka bërë vetëm një intervistë në gazetë, me Sunday Times, dhe asnjë intervistë tjetër që nga fillimi i fushatës. Njoftimet e tij kryesore të politikave janë bërë përmes kolonave të tij të Daily Telegraph, për të cilat ai është paguar gjithashtu.

Disa nga kandidatët e tjerë duket se e kritikojnë Johnson për shkak se duket se po përpiqet të kalojë javët e votimit pa një shqyrtim të thellë të politikave dhe pikëpamjeve të tij.

Harper, një nga të huajt, tha se të gjithë kandidatët duhet të jenë të hapur ndaj pyetjeve dhe shqyrtimeve publike.

“Nëse doni ta udhëhiqni këtë vend, mendoj se ju duhet të jeni të hapur ndaj marrjes në pyetje dhe të jeni të përgatitur për të diskutuar me njerëzit dhe të merreni në pyetje në lidhje. Ne kishim një fushatë zgjedhore të përgjithshme dy vjet më parë dhe kryeministrja tregoi se ajo nuk ishte aq e mirë në fushatën siç menduam të gjithë. ”

Hancock shtoi: “Unë sigurisht mendoj se të gjithë ata që vënë emrin për të qenë kryeministër duhet të jenë të hapur për shqyrtim, duhet të jenë të përgjegjshëm. Të gjithë duhet të marrin pjesë në debatet televizive të propozuara. Dhe mendoj se duhet ta parashtrojmë pyetjen: pse jo? Nuk kam asgjë për të fshehur dhe për këtë jam këtu.”