MENU
klinika

ANIBAR

Kosova pret 244 filmat e animuar

17.06.2019 - 14:31

     Frikën dhe shpresa janë dy anët e medalies, që karakterizon festivalin ndërkombëtar të filmit të animuar, ANIBAR. Festivali do të mbahet, nga 15 deri më 21 korrik, në Kosovë.

 

 

Në këtë edicion, i dhjeti në radhë, do të shfaqen 244 filma të animuar, të përzgjedhur prej 1223 të tillëve që kanë aplikuar për këtë garë, si dhe programe të kuruara nga profesionistët e animacionit.

Filmat do të shfaqen në Kinemanë ‘Jusuf Gërvalla’, Kinemanë e Liqenit, Kinemanë e Kubave dhe Teatrin ‘Istref Begolli’, në Kosov.ë

 

 

 

 

Sipas datave të caktiara, 86 filma do të shfaqen në kategoritë e Filmit Ndërkombëtar të Animuar; Filmit të Studentëve; Filmave të Ballkanit; Filmave të Animuar Muzikor, si dhe Filmave të Metrazhit të Gjatë të Animuar.

 

 

 

Krahas këtij programi, do të ketë edhe aktivitete të tjera kulturore jashtë konkurrimit, si panorama dhe programi për fëmijë dhe adoleshentë, programe speciale, prezantime, diskutime, panele, masterklasa dhe punëtori.

Për të gjithë të apasionuarit e kinemasë dhe fimit të animuar, Kosova ofron një zgjedhje origjinale.