MENU

Deklarata

Ministri serb i frikësuar: Nëse prekim Kosovën…

12.06.2019 - 09:53

“Kosovë dëshiron të provokojë një konflikt ushtarak midis NATO-s dhe Serbisë”, kështu ka deklaruar ministri serb i Mbrojtjes, Alesandër Vulin.

Ai theksoi se sipas tij Kosovë po kërkon një përgjigje ushtarake nga Serbia dhe që më pas t’i thonë NATO-s që të ndërhyjë ndaj Serbisë.

Sipas tij NATO do ta ndëshkonte Serbinë për Kosovën me një konflikt ushtarak.

Cili është qëllimi i tyre? Ata duan që Serbia të japë një përgjigje ushtarake dhe pastaj të shkojnë tek aleatët e tyre të NATO-s dhe të thotë: ‘Të lutem na mbroni!’ Ky është qëllimi i tyre, kështu që NATO do të ndëshkonte Serbinë për ta. Ata e dinë se nuk mund të fillojnë vetëm një konflikt ushtarak, por ata duan që NATO të bëjë atë në vend të kësaj”, tha Vulin për mediat ruse.