MENU
klinika

Historia e Anit, i diagnostikuar me Talasemi

“Në trajtim deri në fund të jetës time”

18.06.2019 - 20:15

“Nuk më kujtohet kur u diagnostikova me Beta Talasemi kryesore (gjithashtu e njohur si anemia Cooley), por prindërit më thanë se isha rreth një vjeç”, thotë Ani.

“Unë kam qenë nën trajtim për aq kohë sa unë mund të kujtoj. Çdo tre javë, marr një transfuzion gjaku për të ruajtur nivelin e qelizave të gjakut të shëndetshëm”.

“Një pjesë tjetër e trajtimit përfshin marrjen një ilaci për trajtimin e mbingarkesës së hekurit, e cila rezulton nga transfuzionet.

Prej fillimit deri në fund të shkollës së mesme, katër herë në javë unë do të duhet të injektoj një medicament të quajtur deferoksamin në trupin tim. Këto injeksione, të vendosura nën lëkurë, do të zgjasin rreth tetë orë çdo natë. Tani, në vend të injeksioneve të përditshme, marr një ilaç të ri oral të quajtur deferasirox që mund të marr çdo natë, gjë që e bën orarin tim shumë më fleksibël.

talasemi-konica.al
talasemi-konica.al

Si student i kolegjit, jam mirënjohës që trajtimi po bëhet më i menaxhueshëm për njerëzit me talaseminë”.

kolana e librave

Ani tani është në shkollë të lartë duke studiuar për biologji, pasioni i tij i madh.

Ani ka kryer hulumtime laboratorike mbi mbingarkesën e hekurit dhe po studion çrregullimin e tij.

“Në të ardhmen, unë do të doja të inkorporohem në kërkim biomjekësor dhe kujdesin e pacientit në karrierën time si mjek”, thotë ai.

talasemi-konica.al
talasemi-konica.al

Ani gjithashtu kalon shumë kohë duke u përfshirë në aktivitetet e Fondacionit të Anemisë, e cilia është një organizatë e dedikuar për ofrimin e shërbimeve për njerëzit me talaseminë.

“Ruajtja e rutinës time të trajtimit është përparësia ime kryesore. Ndonjëherë mund të jetë sfiduese, por ia vlen. E ardhmja duket e ndritshme dhe mezi pres që të kem mundësinë të kthehem në komunitetin e talasemisë”.