MENU
klinika

Rezervat e gazit

Tsipras kërcënon: Duhet të sanksionohet…

17.06.2019 - 10:36

“Nëse vërtetohet se Ankaraja ka nisur shpimet për gazin në perëndim të Qipros, atëherë Greqia dhe Qipro do të shtyjnë partnerët e tyre të BE për të penalizuar Turqinë”, kështu deklaroi kryeministri grek Alexis Tsipras.

Zbulimi i rezervave energjitike fitimprurëse në Mesdheun lindor ka sjellë tensione të gjata midis Turqisë dhe qeverisë greke qipriote shkruan Reuters.

Një anije stërvitje turke është ankoruar në perëndim të Qipros që nga maji.

Qiproja dhe Greqia thonë se anija është duke hyrë në zonën ekskluzive ekonomike të Qipros (ZAZ) – një zonë që Qipro mund të përdorë për shfrytëzim komercial. Turqia thotë se zona është në zonën e saj kontinentale.

Ne kemi rënë dakord për të përgatitur terrenin në javën e ardhshme që samiti (Bashkimi Evropian) të marrë vendimet përkatëse, madje edhe sanksionet kundër Turqisë, nëse vërtetohet se ka pasur një stërvitje (nga Turqia) në ZEE Qipriot”, u tha Tsipras gazetarëve.