MENU
klinika

Balluku nga Saranda

Sezoni turistik, asnjë ndërprerje dritash

26.06.2019 - 20:18

Gjatë këtij sezoni turistik në qytetin e Sarandës nuk do të ketë asnjë ndërprerje të energjisë elektrike për shkak se janë realizuar investimet nga OSHEE.

Deklarata është bërë nga vetë ministrja e Energjisë, Belinda Balluku, e cila inspektoi një prej investimeve të realizuara së fundmi në Sarandë.

Në tre vitet e fundit OSHEE ka investuar në këtë rreth afro 700 milionë lekë duke përfshirë ndërtimin e tre fiderave të rinj me rrjet 20 kV, ndërtimin e disa kabinave si dhe shtrimin e kabullit ABC.

“Është shumë e rëndësishme që gjatë sezonit të mos ketë ndërprerje. Sigurisht ngarkesa është shumë më e madhe pasi vizitorët këtu tejkalojnë dhe numrin e banorëve.

Ju jeni të impenjuar për ta bërë këtë megjithatë përmes investimeve të reja ne kemi bërë shumë ndryshime sidomos ato që janë bërë në zonën e Sarandës qytet dhe zonën e Ksamilit dhe gjithçka kemi parashikuar për të ardhmen”, nënvizoi Balluku.

Në qytetin e Sarandës por edhe zonat përreth, janë ulur ndjeshëm humbjet në rrjet.

Në vitin 2013 humbjet në rrjet ishin në nivelin e 44 përqind ndërkohë që muajin e muajin e kaluar ishin 11 përqind. Ndërsa në bazë vjetore humbjet në rrjet në Sarandë janë në nivelin e 14.7 përqind.

Drejtori i OSHEE për rajonin Gjirokastër, Robert Lili, bëri të ditur planin e masave të marra sa i takon mbarëvajtjes së sezonit turistik në zonën bregdetare të Sarandës.

“Kemi marrë masat, meqë jemi në prag të sezonit veror, për të mos munguar as një minutë energjia në gjithë bregun në zonën turistike të Sarandës.

Kemi ngritur grupin 24 orë të gatishmërisë dhe e kemi shpërndarë duke filluar që nga Borshi, Saranda dhe Ksamili që është zona bregdetare e Sarandës për të qenë në gatishmëri të plotë për eliminimin në kohë rekord të çfarëdolloj defekti dhe kryesisht jemi përqendruar në parandalimin e ndodhjes së defekteve.

Çdo ditë masim ngarkesat e çdo kabine për të bërë shpërndarjen e duhur që të mos kemi asnjë defekt, asnjë avari për të përballuar me sukses të gjithë sezonin”, u shpreh Lili.