MENU
klinika

"Zgjedhje të menjëhershme"

Shpërndahet parlamenti i Greqisë? Tsipras i prerë

11.06.2019 - 10:32

Kryeministri Alexis Tsipras tha gjatë ditës së djeshme që Greqia duhet të mbajë zgjedhje të menjëhershme për të shmangur një periudhë të zgjatur të pasigurisë politike që mund të dëmtojë rimëkëmbjen e saj ekonomike.

Tsipras vendosi për zgjedhjet e përgjithshme pasi partia e tij pësoi një humbje të rëndë në zgjedhjet evropiane muajin e kaluar.

Opozita, partia konservatore e Demokracisë së Re, i fitoi zgjedhjet.

Alexis Tsipras ka kërkuar nga Presidenti shpërndarjen e Parlamentit dhe ka thënë se dëshiron të mbajë zgjedhje të përgjithshme më 7 korrik.