MENU
klinika

Përsëri 'përplasje'

Trump: Kryebashkiaku i Londrës është katastrofë

16.06.2019 - 09:31

Konflikti midis Donald Trump dhe Sadiq Khan është përshkallëzuar përsëri pasi presidenti amerikan e ka quajtur kryebashkiakun e Londrës “një katastrofë ” në përgjigje të dhunës në kryeqytet, ku tre njerëz janë vrarë në më pak se 24 orë.

Duke postuar në një post në Twitter, presidenti tha se kryeqyteti kishte nevojë për një kryebashkiak të ri “sa më shpejt që ishte e mundur”.

Trump disa orë më vonë postoi përsëri, duke e sukmuar edhe një herë Khan: “Ai është një turp kombëtar që po shkatërron qytetin e Londrës!”

Një zëdhënës i kryetarit të bashkisë tha në përgjigje: “Sadiq është duke u përqëndruar në mbështetjen e komuniteteve në Londër dhe në shërbimet e tejzgjatur të emergjencës. Ai ka qenë në kontakt të rregullt me ​​oficerët e lartë të policies gjatë natës së kaluar dhe gjatë gjithë ditës”.

Udhëheqësi i Laburistëve Jeremy Corbyn sulmoi presidentin, duke thënë se ishte “absolutisht e tmerrshme të shihje DonaldTrump të përdorte tragjedinë e njerëzve të vrarë për të sulmuar kryetarin”.

Presidenti i SHBA dhe kryebashkiaku i Londrës janë përplasur edhe në të kaluarën, edhe në vizitën shtetërore të Trump në fillim të qershorit.

Para vizitës, kryebashkiaku i Londrës, Sadiq Khan, e krahasoi gjuhën e përdorur nga Donald Trump për të mbledhur mbështetësit e tij me atë të “fashistëve të shekullit të 20-të”.

Duke shkruar në Observer, Khan  tha: “Presidenti Donald Trump është vetëm një nga shembujt më të egër të një kërcënimi në rritje globale. E djathta e djathtë është në rritje në mbarë botën, duke kërcënuar të drejtat dhe liritë tona të fituara dhe vlerat që kanë përcaktuar shoqëritë tona liberale dhe demokratike për më shumë se 70 vjet”.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Propozimi i kryebashkiakut të Londrës

Një referendum i dytë për Brexit?