MENU
klinika

Rezultatet e sondazheve

2 në 5 rusë nuk duan që Putin të rizgjidhet si president

30.07.2019 - 19:56

Së paku dy nga pesë rusë nuk do të dëshironin që Presidenti Vladimir Putin të qëndrojë në detyrë pasi mbaron mandati i tij aktual në 2024, sipas një sondazhi të ri të publikuar nga Levada Center.

Çështja se kush do ta pasojë Putinin, udhëheqësin më të gjatë të vendit që nga Josef Stalin, është një nga çështjet më të rëndësishme. Ndihmësit dhe këshilltarët po punojnë për të gjetur mënyra për t’i lejuar Putinit të zgjasë sundimin e tij, megjithë popullaritetin e tij të shkaktuar nga varfëria e përhapur dhe reformat e pensioneve.

Tridhjetë e tetë përqind e të anketuarve rusë thanë se nuk do të donin ta shihnin Putinin të mbetet president përtej vitit 2024, tha Levada të martën, një rritje prej 11% që nga viti 2018.

Në të njëjtën kohë, 54% e rusëve thanë se dëshirojnë që Putini të qëndrojë në detyrë, një rritje nga 51% në 2018.

Pjesa e të anketuarve të pavendosur ka arritur në një rekord të ulët prej 8%, duke rënë gati trefish në një vit.

“Ne po i afrohemi situatës së 2011-2013 kur pati një kulm në ndjenjën e anti-Putinit … Megjithatë, kjo masë e irrituar është e përmbajtur nga mungesa e një drejtuesi që mund të konsolidojë pakënaqësinë,” itha Lev Gudkov, kreu i Levada.

Levada kreu sondazhin midis 1,605 të anketuarve në 50 rajone ruse në 17-24 korrik.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Euroskepticizëm apo eurorealizëm?

“Ballkanizimi” i Evropës

Rezultatet tronditëse të një raporti britanik

“Gjysma e rusëve në Londër janë spiunë të Kremlinit”