MENU
klinika

Zbuloni detaje të tjera

5 produktet e bukurisë që të gjitha vajzat i përdorin GABIM!

23.07.2019 - 17:20

Duke u munduar të jeni perfekte në çdo detaj ju ndodh  edhe të bëni gabime të pafalshme.

Dhe 5 gabimet më të shpeshtash që të gjitha ju i bëni janë këto:

  1. Çdo lloj maskë fytyre duhet të përdoret sipas udhëzimeve. Mos e lini maskën në fytyrë gjatë natës nëse prodhuesi nuk thotë kështu – kjo mund të çojë në probleme serioze të lëkurës. Maskat e fytyrës tme argjil duhet të hiqen para se të thahen: nëse nuk e bëni këtë, maska do të fillojë të thith lagështi nga lëkura që e bën lëkurën të thatë
  2. Përdorimi i letrave të lagura për të hequr makeupin, është shumë i gabuar pasi ato përveç se nuk e heqin plotësisht tualetin acarojnë fytyrën dhe ja u bëjnë atë të kuqe.
  3. Nëse përdorni vetëm serum dhe jo krem apo vetëm krem dhe jo krem mbrojtës kjo shtë diçka e gabuar. Serumi përmban retinol i cili e bën fytyrën më delikate se zakonisht dhe ka më shumë mundësi të digjet. Kremi mbrojtës duhet vendosur çdo ditë.

  1. Kur lyheni me fondatinë nuk e lagni asnjëherë sfungjerin. Shumica e tyre dhe sidomos beauty blender duhen lagur në mënyrë të tillë që mos të thithi shumë makeup.
  2. Pastruesit janë shumë më të dobishme nëse nuk përdoren vetëm për heqjen e kozmetikës në mbrëmje, por edhe në mëngjes. Në këtë mënyrë, ju mund të hiqni sebum, qelizat e vdekura të lëkurës, dhe të gjitha bakteret nga djersa që janë në lëkurën tuaj gjatë natës.

Siç edhe e vutë re ishte kjo një “recetë këshillash” që vërtet do ju duhet tani e tutje. 

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Dëmtojnë lëkurën tonë

5 gabimet që bëjmë gjatë dushit