MENU
klinika

New York Times

Dëshmia e Mueller nuk do të ndryshojë asgjë

23.07.2019 - 15:27

Shumë kritikë të Presidentit Trump po shpresojnë që dëshmia e Donald Trump, do të jetë një pikë kthese që jo vetëm që do të zbulojë se Trump është i papërshtatshëm për postin, por edhe do të garantojë rënien e tij politike.

Mueller nuk ka gjasa të prodhojë ndonjë zbulim tronditës, pavarësisht pyetjeve të zgjuara apo agresive të ligjvënësve.

Pavarësisht gjithë zhurmës lidhur me hetimin e Rusisë, shumica e amerikanëve nuk do ta lexojnë kurrë raportin e Muellerit.

Edhe nëse Mueller refuzon të thotë diçka përtej përmbajtjes së raportit të tij, siç pritet, dëshmia e tij televizive mund të shërbejë si shpjegues i vlefshëm dhe një korrektues shumë i nevojshëm.

Siç shkon analogjia: Njerëzit nuk po e lexojnë librin, por ata do ta shikojnë filmin.

Të vetëdijshëm për rreziqet politike për tejkalimin, Demokratët e Dhomës së Përfaqësuesve kanë theksuar se nuk po kërkojnë ndonjë bombë të re nga z. Mueller. Përkundrazi, ata duan që ai të ndriçojë disa nga pjesët më të neveritshme të raportit të tij.

Komiteti Gjyqësor, i cili ka tre orë për të marrë në pyetje Mueller, do të përqëndrohet në pengimin e mundshëm të drejtësisë nga presidenti, ndërsa Komisioni i Inteligjencës, i cili ka dy orë, do të përfshijë ndërveprimet e bashkëpunëtorëve Trump me Rusinë.

Duke kërkuar për të nxitur telashe, Trump ka hyrë vetë në të tilla. Të hënën, ai diskutoi fyerjet e reja të z. Mueller dhe paralajmëroi se dëgjimet do të përfundonin keq për demokratët.

Kjo është mënyra e pakuptimtë që  Trump ka përdorur prej kohësh për të sulmuar punën e këshillave të posaçme, dhe kjo është arsyeja pse dëshmia e Mueller, mund të jetë kaq e rëndësishme për të kuptuar publikisht këto çështje.