MENU
klinika

Çfarë thonë ekspertët?

Doni të shisni shtëpinë? Shenjat kur duhet të merrni këtë vendim

16.07.2019 - 14:49

Shitja e shtëpisë tuaj është një zgjedhje e madhe e jetës që përfshin pasurinë tuaj më të rëndësishme.

Ekspertët treguan se cila është koha e përkryer për njerëzit që të shesin shtëpinë e tyre.

Ndryshe nga blerja dhe shitja e produkteve, shtëpia juaj mbart një ton të bagazheve emocionale, kështu që nuk është thjesht një çështje e blerjes së ulët dhe shitjes së lartë.

Ja disa shenja që tregojnë se është koha për të shitur shtëpinë tuaj.

Familja juaj po shtohet në shtëpinë aktuale

Një arsye pse njerëzit e shesin shtëpinë e tyre është se ata e kanë tejkaluar hapësirën e saj sepse familja e tyre po bëhet gjithnjë e më e madhe.

Hipoteka dhe taksat në një shtëpi më të madhe mund të jenë frikësuese, por kushtet ju detyrojnë të rishihni hapësirën tuaj të jetesës.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Ju jeni emocionalisht të gatshëm për të shitur shtëpinë tuaj

Procesi i shitjes është shumë herë një slitë emocionale. Nëse po shet shtëpinë ku fëmijët tuaj u rritën, kjo mund të shkëpusë zemrën tuaj dhe mund t’ju mungojë për një kohë të gjatë.

Por duke qenë se mundësitë ju ofrojnë një shtëpi më komode do të keni kohë mjaftueshëm qoftë edhe për të krijuar kujtime në shtëpinë e re.

Tregu i pasurive të paluajtshme duket mikpritës për shitësit

Pas një farë kohe zona ku ju banoni pëson ndryshime pozitive të cilat i japin një pamje më miqësore dhe e bëjnë zonën më të qetë për të jetuar. Të gjitha që duan të blejnë një shtëpi të re kërkojnë këto zona, pra përmirësimet e bëra të krijojnë ty mundësinë që shtëpinë që keni ta shisni me një çmim më të lartë./ scan