MENU
klinika

Ja shenjat që jua konfirmojnë!

Dyshoni se jeni të sëmurë me diabet?

21.07.2019 - 12:57

Nëse vuani nga diabeti i Tipit 2, ju keni pa dyshim një ose më shumë nga simptomat e mëposhtme.

(Por mund të jeni në fazat e para të sëmundjes dhe të mos keni asnjë nga këto simptoma.)

Shumë etje, gojë të thatë, urinim të shpeshtë: kjo ndodh pasi organizmi e përdor ujin për të eliminuar glukozën e tepërt me anë të urinës.

Shikim të turbullt: për shkak se trupi dehidratohet, përdor të gjitha lëngjet e mundshme, përfshirë ato të syve, për të eliminuar glukozën.

kolana e librave

doctor measuring blood sugar young men

Uri të tepruar: për shkak se qelizat nuk marrin glukozën e mjaftueshme për t’u ushqyer.

Lodhje dhe nervozizëm: për shkak të mungesës së energjisë, ushqimi kryesor i qelizave tuaja.

Probleme me tretjen: sepse pankreasi nuk prodhon vetem insulinë, por edhe enzimat që i duhen organizmit për të tretur ushqimin. Nëse pankreasi nuk funksionon siç duhet, mungesa e insulinës dhe e enzimave vështirëson procesin e tretjes.

Hipoglicemi: rënia e energjisë, për shkak të uljes së nivelit të sheqerit në gjak, është pasojë e dobësimit të mëlçisë dhe gjëndrave mbiveshkore.