MENU

Mbyllja e qendrës Mineo

Itali/ Salvini mbyll një qendër emigrantësh

10.07.2019 - 12:07

Një qendër për pranimin e emigrantëve në ishullin italian të Sicilisë, që dikur ishte më e madhja në Evropë, është mbyllur zyrtarisht.

Ministri i Brendshëm i Italisë, Matteo Salvini, mori pjesë në mbylljen e së martës dhe eci në këmbë përreth objektit dhe duke folur me gazetarët.

Udhëheqësi i Partisë Lidhja populiste ka qenë një kundërshtar kritik i qendrës Mineo, e cila strehoi 4,100 njerëz në kulmin e saj në vitin 2014.

Duke folur për gazetarët në qendër të martën, Salvini tha se e ardhmja ishte në “qendra më të vogla dhe më të kontrolluara”, pasi banorët e fundit u hoqën që aty javën e kaluar për t’u dërguar në një qendër tjetër në rajonin e Italisë jugore të Kalabrisë.

Salvini gjithashtu nënvizoi rënien e ardhjes së emigrantëve që kur erdhi në detyrë duke thënë se numri i emigrantëve në qendra ka rënë nga 182,000 një vit më parë në 107,000 aktualisht.

Shifrat e Ministrisë së Brendshme tregojnë se 3,073 emigrantë kanë mbërritur në Itali deri më tani këtë vit, krahasuar me 17,000 në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar dhe 85,000 një vit më parë.

Italia është një nga pikat hyrëse kryesore për emigrantët dhe refugjatët që ikin nga konflikti dhe varfëria në Lindjen e Mesme dhe Afrikë.

Salvini, i cili është gjithashtu zëvendëskryeministër i Italisë, i ka shpallur luftë anijeve të shpëtimit të bamirësisë, duke ndaluar hyrjen e tyre në portet italiane javët e fundit.

Mbyllja e qendrës Mineo u njoftua muajin e kaluar pasi numri i migrantëve dhe refugjatëve të vendosur atje ra në mënyrë të konsiderueshme nga 2,526 në 152, njoftoi agjencia e lajmeve ANSA e Italisë.