MENU
klinika

Pajisja teknologjike

Mikroçipi i parë del në ankand për 600 mijë dollarë

11.07.2019 - 18:46

Mikoriçipi i parë i krijuar, që tani përdoret për pajisje të ndryshme teknologjike do të shitet në ankand për 600 mijë dollarë.

Para 60 vjetorit nga shpikja e saj, u deklarua se mikroçipi do shitet në Dallas, Texas.

Gjysmëpërcuesi që është shumë i vogël në përmasa përfshin një tel bakri dhe ari të lidhur, të cilët janë të montuar në xham.

Mikrocipi u krijua nga inxhinieri elektrik, Jack Kilby në vitin 1958, por u ndërtua në Tom Yeargan.

Kjo pajisje e vogël ndihmon në krijimin e celularëve të teknologjisë së fundit, komjuterave dhe shumë gjëra të tjera që na ndihmojnë për të përditshmen.