MENU
klinika

Vendimi

Ndalohet noti në plazhin e Ohrit, kjo është arsyeja

13.07.2019 - 11:16

Në plazhet e liqenit të Ohrit në Maqedoninë e Veriut është vendosur tabela e ndalimit të larjes në liqen.

Shkak për këtë vendim është bërë derdhja e fekaleve në liqen, duke shkaktuar kështu ndotjen e liqenit nga ujrat e zeza.

Siç raportojnë mediat vendase, ndalimi i notit në brigjet e Ohrit nis nga kështjella e Samuilit në plazhet e Partizanit.

Ky është vendbanimi Voska, zgjedhja e parë nga kalaja në Strugë. Në plazhin e vjetër të qytetit, tani plazhi Mizo, 200-300 turistë të huaj po largohen për shkak të ndalimit të notit.

Në vendpushimin Partizan, rreth 100 fëmijë janë larguar menjëherë.

Informacioni zyrtar lidhur me këtë çështje mungon. Ajo që thonë vendasit është se kolektori i ujërave të zeza nuk ka qenë në funksion dhe të gjitha ujërat e zeza janë derdhur direkt në liqen.

Qendra për Shëndetin Publik pas analizave të para të ujit urdhëroi menjëherë vendosjen e shenjave paralajmëruese.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Francezë e shqiptarë - njëqind vjet pas luftës

100 vite nga Lufta e I Botërore në Shqipëri