MENU
klinika

The Guardian

Në çdo aspekt, Theresa May ishte një dështim

21.07.2019 - 16:24

Theresa May është gruaja e vetme në Britani që ka mbajtur dy zyra të mëdha shtetërore. Për këtë ajo do të hyjë në histori.

Ajo gjithashtu do të mbahet mend për stoicizmin e saj DHE aftësinë e saj si sfungjer për të thithur poshtërim pas poshtërimi.

May është një politikane katastrofë. Nga çfarëdo standardi që e bën një udhëheqës të fortë, gjykimet, karakteri, vizioni për pushtetin dhe pamëshirshmërinë për ta kryer punën pa marrë parasysh sa të turbullta janë stuhitë, ajo ka dështuar.

May ishte sekretare e shtëpisë për gjashtë vjet derisa ajo u bë kryeministre në vitin 2016. Në fjalimin e saj lamtumirës ajo tha: “Kam bërë gjithçka që mundesha”. Ajo e ka përshkruar veten si “të denjë, të moderuar dhe patriotike”.

Karakteristika e jashtëzakonshme e May ka qenë vetëmashtrimi i saj. Ajo është krijuesja e “padrejtësive të padepërtueshme”.

Ajo ka mbikëqyrur një kabinet të meshkujve (kryesisht)! Dhe për grate është disi e vështirë; vetëm 29% e deputetëve të Westminster janë femra.

Konservatori Mark Francois, tha: “Për fat të keq, Mbretëresha e Dancingve e ka prekur Waterloo-n e saj.” Megjithatë le ti japim fund këtyre justifikemeve që meqë është grua meriton një lloj trajtimi të posaçëm.

Sipas Indeksit G7 Reykjavik për Lidership, në Mbretërinë e Bashkuar, 78% e grave dhe 75% e burrave mendojnë se burrat dhe gratë janë po aq të afta për të udhëhequr. Dhe, prandaj, ata duhet të gjykohen njësoj.

Yvonne Roberts