MENU
klinika

Nga Washington Post

Nëse demokratët nuk zgjohen, historia do të përsëritet

28.07.2019 - 15:29

“Defekte e karakterit të Trump nuk janë ato që e bëjnë atë një kërcënim. Është mendimi i Trump lidhur me fuqinë e presidencës në duart e tij “.

Këto fjalë  u shfaqën në një kolonë që shkrova disa javë përpara zgjedhjeve në nëntor 2016. I përsëris ato sot në dëshpërim të qetë.

Tre vjet më parë, amerikanët afrikanë  në shtete të tilla si Pensilvania, Miçigan, Florida dhe Wisconsin, në zgjedhjet e vitit 2016 qëndronin apathetikisht në shtëpi, duke ndihmuar kështu t’ia dorëzonin Shtëpinë e Bardhë një njeriu gjithë defekte.

Nëse demokratët nuk zgjohen dhe nuk ndryshojnë trajektoren, historia mund të përsëritet vitin e ardhshëm.

Trump ka udhëhequr një administratë që ka goditur të drejtat e votimit, të drejtat e konsumatorit dhe të riprodhimit dhe mbrojtjen e mjedisit. Ai ka ndryshuar peizazhin politik.

Shans i artë është që një propozim i Medicare për të gjithë do të ndihmojë në largimin e Trump nga zyra.

Edsall, kolumnisti i New York Times citon strategin demokrat Paul Begala duke thënë se kandidatët demokratë dhe stafi i tyre po “e kthejnë garën në” një lloj loje pastërtie për të parë se kush mund të jetë më i majti “.

Ne pamë këtë lojë të luajtur mes Hillary Clinton dhe Bernie Sanders në 2016 Demokratike primare. Pastërtia progresive kundrejt pragmatizmit politik. Si doli ?

Gara polarizuese Clinton-Sanders i dha kandidatit  të pakualifikuar Trump shumë për të punuar.

Kulture aktuale e kandidatëve demokratë duket se ështëë përshtatur për t’i dhënë Presidentit Trump diçka të tillë.