MENU
klinika

Çfarë është vendosur?

Përforcohen kufijtë? Qeveria e re greke me plane të reja

16.07.2019 - 11:02

Qeveria e re greke nënvizoi të hënën synimin e saj për të përforcuar kufijtë e vendit.

Plani përfshin përdorimin më të mirë të forcave kufitare evropiane Frontex dhe forcimin e patrullave të rojes bregdetare me pajisje të përmirësuara, tha qeveria.

Deklarata përputhet me një vizitë nga komisioneri i BE për emigracionin Dimitris Avramopulos. Athina tha se kishte vendosur përmirësimin e kushteve të jetesës për refugjatët dhe emigrantët si një prioritet.

Zyrtarët gjithashtu kanë premtuar të shpejtojnë procesin e azilit për emigrantët dhe refugjatët dhe të rifillojnë deportimet në Turqinë fqinjë pavarësisht tensionit të ripërtëritur midis dy anëtarëve të NATO-s.