MENU
klinika

Nga The Hill

Trump s’ka pse të frikësohet nga Mueller

22.07.2019 - 11:48

Presidenti nuk ka asgjë për tu frikësuar nga dëshmia e Robert Mueller, sepse asgjë që Mueller nuk mund të thotë nuk do të ndryshojë rezultatin e raportit të tij.

Ai përfundimisht tha se nuk kishte bashkëpunim me rusët nga fushata e Trump 2016, dhe ai nuk solli ndonjë padi për pengimin e drejtësisë kundër Presidentit.

Në rastin më të mirë, Mueller është një dëshmitar i gatshëm dhe në rastin më të keq, për demokratët , një dëshmitar armiqësor. Ai e bëri të qartë në konferencën e tij për shtyp muaj më parë se nuk do të fliste përtej raportimit të tij.

Kongresi tani rrezikon të duket sikur po kryen një gjueti magjistare kundër presidentit duke thirrur një dëshmitar i cili nuk ka asgjë të qartë për të shtuar.

Nëse presidenti do të ishte një rrezik i qartë dhe i pranishëm dhe do të kishte kryer “krime të larta dhe kundërvajtje”, demokratët do të digjnin vajin në mesnatë për të kryer seanca dëgjimore, në vend që të linin dëshminë e Mueller për pushimet veror.

Është e qartë se nuk ka krizë kushtetuese.

kolana e librave

Demokratët kanë komplotuar dhe bashkëpunuar për të përdorur fuqitë e tyre zyrtare si një shpatë për të shkatërruar dhe dobësuar politikisht një armik politik, sesa si një mburojë për të mbrojtur Kushtetutën.

Demokratët kërkuan emërimin e një këshilli të pavarur për të hetuar fushatën e Trump 2016, si dhe vetë presidentin në lidhje me pengimin e drejtësisë. Kur u emërua Mueller, demokratët njoftuan emërimin e tij dhe e lavdëruan pa fund. Ata madje shkuan aq larg sa të thoshin se ata do të pranonin gjetjet e tij dhe do të mbështeteshin në gjykimin e tij.

Pastaj, kur raporti doli dhe nuk përputhej me pritshmëritë e tyre, ata u kthyen kundër Muellerit.

Mueller nuk do të shtojë asgjë dhe do të ekspozojë më tej përpjekjet politike të demokratëve për të dëmtuar presidentin.

Nuk mjafton të urresh një president. Nëse doni ta mundni atë, ju duhet ta bëni atë në kutinë e votimit, jo me këto mënyra.

Bradley A. Blakeman ishte zëvendës ndihmës i Presidentit Xhorxh W. Bush nga viti 2001 deri në 2004. Një drejtor i Grupit 1600, një firmë strategjike e komunikimit, ai është profesor zëvendësues i politikës publike dhe i çështjeve ndërkombëtare në Universitetin Georgetown.