MENU
klinika

Ngacmimi i njerëzve

Twitter bllokon disa llogari të mediave shtetërore iraniane

21.07.2019 - 10:52

Një ditë pasi Twitter pezulloi llogaritë e disa mediave shtetërore iraniane, shërbimi i rrjeteve sociale tha të shtunën se veproi pas ngacmimit të njerëzve të lidhur me besimin Bahá’í, raporton AFP.

Në mes të tensioneve në rritje në rajon, të nxitur nga sulmi i Iranit të premten e një cisterne me flamur britanik, disa nga mediat e prekura kishin spekuluar se pezullimet ishin të lidhura me mbulimin e tyre të konfiskimit.

kolana e librave

Por Twitter citoi atë që tha se ishte ngacmimi i koordinuar dhe i shënjestruar njerëzit e lidhur me besimin Bahá’í, një pakicë fetare që është përballur me persekutim gjatë Iranit.

Ajo nuk përmendi llogaritë e suspenduara dhe tha se po vazhdonte të hetonte çështjen.

“Llogaria është e pezulluar. Twitter pezullon llogaritë që shkelin rregullat e Twitter”, lexoi mesazhet në gjuhën angleze në secilën prej llogarive të mediave iraniane.