MENU
klinika

Tre muaj pas tërmetit...

Banorët e Floqit në Korçë ende të pastrehë

28.08.2019 - 15:48

Shpresuan se brenda pak kohe banesat e shkatërruara nga tërmeti do të rindërtoheshin, por kjo nuk ka ndodhur as 3 muaj më vonë.

Pas termetit me pasoja shkatërrimtare, rreth 20 familje të fshatit Floq në Korçë vijojnë ende të strehohen në ambientet e shkollës 9-vjecare, në kushte tepër të vështira.

Pa asnjë mundësi tjetër strehimi dhe në prag të dimrit, banorët thonë se nuk do t’i braktisin ambientet e shkollës, pavarësisht kushteve të rënda aty.

Në fshatin Floq ka nisur rindertimi i 5 banesave më të dëmtuara, ndërsa banorët mbeten në pritje me shpresën se rikonstruksioni do të perfundoje para dimrit.

Gjykata e Korçës do të shqyrtojë kërkesën

Zani Çaushi nuk dorëzohet, kërkon lirinë për të disatën herë!

Familja kërkon ndihmë për të sjellë trupin

I riu shqiptar vritet brutalisht nga një grup arabësh në Suedi

Bashkitë ku dominon koalicioni “Bashkë Fitojmë”

Harta e Shqipërisë ‘dominohet’ nga ngjyra rozë