MENU
klinika

‘The secrets of Antarctida’

Dy specie gjenden në Antarktidë, shkencëtarët: ‘Të papara më parë’

18.08.2019 - 15:17

Një kastravec deti i paparë dhe një tip peshku totalisht i ri është zbuluar në Antarktidë nga një grup kërkuesish të nisur nga Zelanda e Re, në bordin e anijes Tagaroa dhe të treguara në dokumentarin ‘The secrets of Antarctida’.

kolana e librave

Mes ekzemplarëve të gjetur dhe që po studiohen, një kastravec deti që nuk i përket asnjërës prej 1200 specieve të njohura deri tani dhe një specie peshku për të cilin biologët akoma nuk janë shprehur.

’Nuk kam parë kurrë një gjë të tillë deri më sot’, ka deklaruar Andrew Stewart, shkencëtar dhe drejtues i këtij misioni.