MENU
klinika

Nga Prof. Dr. Fadil Maloku

Çka fiton LDK-ja e VV-ja në një koalicion eventual parazgjedhor!

22.08.2019 - 16:57

1. LDK-ja, fiton sigurinë nga frika e krimit dhe korrupsionit fillestar, ngase, këta të VV ende s’kanë “absolvu” sa dhe si duhet në këtë sjellje devijante sociale.

2. LDK-ja, fiton stabilitetin qeverisës, që miqve ndërkombëtarë u nevojitet si “ajri”, në (negociatat me Serbinë) rikonfigurimet e reja gjeostrategjike në rajonin e Ballkanit Perëndimor.

3. LDK-ja, fiton satisfaksionin e përmirësimit të imazhit publik, që iu ka zbehë gjatë qeverisjes me PDK-në, në mandatet e kaluara.

4. LDK-ja, fiton respektin dhe garancionet për një qeverisje meritokratike, që sa kohë është duke e shpërfillur përmes ushtrimit të ndikimit të pleqëve “rugovistë”, sidomos në proceset vendimmarrëse.

5. LDK-ja, fiton të drejtën moralo/politike për ta fuqizuar demokratizimin e brendshëm, që i ka munguar dhe i mungon ende, sidomos në procedurat zgjedhore të liderishipit.

LDK
LDK

6. LDK-ja, fiton mandatin social për ta dëshmuar nismën e ndryshimit për procesin dhe kauzën e shtetndërtimit, që në qeverisjen me PDK-në (sipas vetë PDK-së) ishte “tradhëtuar” keq…

7. LDK-ja, fiton guidën e re për ta flakur adutin e inferioritetit, që ajo në vazhdimësi e kultivonte (lexo; e fshehte qëllimisht) përmes synimit dhe veprimeve gjoja “institucionaliste”…

  • Çka fiton Lëvizja Vetëvendosje?

1. Lëvizja e VV-së, fiton përvojën e fuqizimit të përgjegjësisë institucionale, në nivelin shtetëror.

kolana e librave

2. Lëvizja e VV-së, fiton kompetencat e plota vendimmarrëse për vendimet e veta fuqiplota në raport me (ar)miqët e jashtëm dhe të brendshëm.

3. Lëvizja e VV-së, fiton shansën e nevojshme për ta testuar konsekuencën e saj programore, për bashkim kombëtar, midis Shqipërisë dhe Kosovës.

4. Lëvizja e VV-së, fiton dhe e ndihmon vetën (me projekte konkrete sociale e ekonomike) në heqjen e hipotekës së amputuar nga kundërshtarët gjoja ideologjik, për gjoja majtizmin alla “kim jong-ist”.

5. Lëvizja e VV-së, fiton sepse i rritën shansat për ç’kapjen e shtetit nga kondom oligarkët e ngritur në mënyrë meteorite nga qeveritë e pasluftës.

6. Lëvizja e VV-së, fiton sepse bashkarisht kanë shanse ta inaugurojnë profilin e politikanit meritokratik, në vend të atij injorant.

7. Lëvizja e VV-së, fiton midis tjerash edhe; sigurinë e mos vazhdimit të qeverisjes me PDK dhe eksponentë të PAN-it; sigurinë e mos ndryshimit të kufijve të Kosovës; qeveri stabile e me legjitimitet e numra për zbatimin e një programi qeverisës zhvillimor; jetësimin dhe nevojën e reformave të mëdha në drejtësi, gjyqësi, ekonomi…

Kosovë/ Lëvizja do të lejohet në këto orare

Qeveria ndalon qarkullimin e automjeteve dhe qytetarëve

Ja çfarë i ofron për luftën kundër COVID-19

Amerika i shtrinë dorën e ndihmës Kosovës

'Rikapitulim pas furtunës në Kuvend'

Surroi: Do të ketë Qeveri të re