MENU
klinika

Ja se si…

Kafja mund ta bëjë trupin tuaj më të fortë

29.08.2019 - 18:57

Shumë studime tregojnë për një numër të lartë të  përfitimeve shëndetësore që vijnë me pirja e kafes për shkak të sasisë së antioksidantëve. Në thelb, nëse konsumohet në mënyrën e duhur, kafeja mund të jetë vërtet e mirë për ju.

Shkoni lehtë në sheqer

Në mënyrë ideale, të gjithë duhet të pimë kafe pa sheqer të shtuar ose ëmbëltues të çfarëdo lloji, por nuk është kështu për shumë njerëz. Sheqeri është një nga përbërësit më të dëmshëm në dietën moderne, kështu që patjetër që duhet të moderoni konsumimin tuaj. Provoni të shtoni diçka më të natyrshme si vanilja në kafenë tuaj. Nëse jeni akoma duke dëshiruar sheqer, provoni të paktën të zvogëloni sasinë tuaj të rregullt në gjysmë.Shtoni kanellë ose kakao në kafe

Shtoni kakao ose kanellë

Shtimi i kakaos  ose I kanellës në kafenë tuaj nuk është vetëm e shkëlqyeshme si një nxitje e antioksidantëve në pijen tuaj, por është gjithashtu e dobishme të ulni sasinë e sheqerit që keni shtuar në filxhanin tuaj. Mocha, e cila është një lloj përzierje kafeje me aromë me çokollatë, është një zgjedhje e popullarizuar në restorante në të gjithë botën.

E njëjta gjë vlen edhe me kanellën, një “superfood” i fuqishëm termogjenik dhe antioksidues që jo vetëm që është tepër i dobishëm për shëndetin tuaj, por gjithashtu shton një shije të hollë në kafenë tuaj. Një porcion i saj është më se i mjaftueshëm pasi shumë prej saj mund të shkaktojnë simptoma të pakëndshme.

Mos lejoni që mëngjesi juaj të jetë vetëm një filxhan kafe

Pirja e kafesë me stomak bosh nuk është ideja më e mirë. Nëse nuk keni ngrënë asgjë, kafeja mund të dëmtojë shtresën e stomakut tuaj dhe të shkaktojë efekte të tilla si urth dhe dispepsi. Mund të ndikojë negativisht në sistemin tuaj nervor duke intensifikuar simptomat e ankthit. Në të gjitha mënyrat, nëse nuk ndjeheni sikur të keni një mëngjes të plotë, të paktën diçka të lehtë para se të pini atë filxhan kafeje.

Shmangni ujin e pa filtruar

Për shkak se kemi tendencë të vlojmë ujin për të bërë kafe, nuk i kushtojmë vëmendje nëse uji është i filtruar apo jo. Jo vetëm që kafja e krijuar me ujë të filtruar shije më mirë, por gjithashtu nuk përmban metale të rënda të padëshiruar nga gypat e vjetër ose produkte të tepërt të dezinfektimit të klorit të përdorura për të dekontaminuar ujin. Është më mirë të zgjidhni ujë të filtruar sesa ujë të çezmës për filxhanin tuaj të kafesë.

Burimi: Bright Side