MENU
klinika

“Pakt i fuqishëm”!

Përgjimi i plotë që “fundos” zyrtarët maqedonas

11.08.2019 - 16:42

Media italiane “La Verita” vijon të tronditë politikën e Maqedonisë së Veriut, teksa ka publikuar video të reja të çështjes “Zhvatja”, që tregon një rast madhor korrupsioni të zyrtarëve të lartë.

Mediet kanë publikuar bisedën e plotë të përgjuar mes Bojan Jovanovski (Boki 13), Jordan Kamçev dhe Katica Janeva, ish-kryeprokurorja që u dorëhoq pas skandalit.

  • Biseda e plotë:

Bisedë mes Boki 13, Orce Kamçev dhe Katica Janeva

Katica Janeva: Mirë, mirë, tjetrën unë e mbaj nën kontroll

Boki 13: Jo, ai ka frikë nga Lile

Orce Kamçev: Jo, nuk kam frikë

Katica Janeva: Unë jam shumë e angazhuar, prandaj nuk e mbaj nën kontroll rregullisht, përndryshe pa mua asgjë nuk mund të bëjë ajo. Dhe kështu

Boki 13: I thashë se ajo është më poshtë se ti, dhe se nuk guxon

Orce Kamçev: Po, po

Boki 13: Unë i thash

Paska qenë e vështirë të negociosh lirimin e Kamçevit nga arresti shtëpiak, përveç tij kanë përfituar edhe të tjerë, i ankohet Boki 13 biznesmenit Orce Kamçev, i dyshuar PSP-së në rastin “Perandoria”. Në serinë e sotme prej 27 minutave të audio regjistrimit të gazetës italiane La Verita, është dëgjuar disa herë zëri i prokurores speciale Katica Janeva.

  • Bisedë mes Boki 13, Orce Kamçev dhe Katica Janeva

Orce Kamçev: Më fal tani sërish, sot, tetë personave u ka lëshuar Katica ftesa për 11,12, vëllait të Anës

Boki 13: Tetë personave u ke lëshuar thirrje

Katica Janeva: Për kontroll

Boki 13: Ajo është më mirë për shkak të procedurës që të kalojë gjithçka që në fund të jetë marrëveshja e fuqishme. A keni ndonjë gjë për të shtuar

Katica Janeva: Jo, jo, për shkak të asaj të ketë disa aktiviteteve në prill

Boki 13: Që disa aktivitete të ketë në prill thotë, prandaj

Orce Kamçev: Mirë, do të thotë çështje teknike, ashtu? Ajo është, le të mos flasim mirë.

Boki 13: Ashtu është

Orce Kamçev: Hajde, makijazh, makijazh, çao, çao.

Gjatë bisedave, Boki 13 thotë se një farë Zharkoje ka arritur të bëjnë një punë të shkëlqyeshme. Për herë të parë në biseda përmendet kryeministri Zoran Zaev.

  • Boki 13 dhe Orce Kamçev

Boki 13: Menaxhimi rreth Zaevit, e gjithë loja, unë tashmë atë konstruksion e kam menduar, bërë

Orce Kamçev: Ok Unë nuk përzihem, e shihni. Asgjë, madje as një milimetër nuk lëviz nga ajo që kemi rënë dakord

Boki13: Nesër do të takohem me atë

Orce Kamçev: Me Dejanin?

Boki 13: Jo

Orce Kamçev: Me Zharen?

Boki 13: Me Zokin

Orce Kamçev: Me Zokin?

Boki 13: Me Zaevin

Orce Kamçev: Mendoj se ai nuk do të shkaktojë probleme, por ti do të bisedosh ddhe do të më tregosh

Boki 13 i thotë Kamçevit se ai nuk duhet të ndajë detaje të kontratës së tyre me askënd, pas së cilës Kamçev e siguron atë se nuk ka diçka të tillë. Boki 13 gjithashtu vlerëson se shumë nga abuzimet Kamçevi ka arritur t’i bëjë me inteligjencë, domethënë ligjërisht. Kamçev për këtë i përgjigjet se janë të ngjashëm me Boki 13.

  • Orce Kamçev-Bokit 13

“Shef, Maqedonia duhet të përdorë njerëz si unë, si ju, në segmente të ndryshme”./alsat.m