MENU
klinika

Premtimi i Trumpit

Së shpejti Ushtri e Hapësirës në Amerikë

31.08.2019 - 09:59

Ishte një hap i vogël për njeriun, një hap gjigant për Trumpistët.

Donald Trump premtoi se do të krijojë një ushtri me luftëtarë hapësinorë deri në pafundësi dhe më gjerë.

Rikrijimi i komandës hapësinore u përfundua në 2002 si pjesë e një ristrukturimi qeveritar.

Trump, që duket se nuk shqetësohet nga luftërat e huaja dhe as nuk merret me zgjidhjen e ndryshimit të klimës, duket se është i shqetësuar për kërcënimet jashtëtokësore. ” Tani, ata që dëshirojnë të dëmtojnë Shtetet e Bashkuara, të kërkojnë të na sfidojnë në hapësirë”.

Operacionet e komandës hapësinore pritet të përfshijnë aftësimin e navigimit me bazë satelitore dhe komunikimin për trupat në terren, sigurimin e paralajmërimit për lëshimin e raketave jashtë vendit dhe mbrojtjen nga armët anti-satelitore kineze dhe ruse.

kolana e librave

Trump, premtoi “të frenojë me guxim agresionin dhe të tejkalojë rivalët e Amerikës deri tani”.

Ai premtoi se forca e tij hapësinore, e festuar nga mbështetësit në kapele dhe bluza, por e mbështjellë nga kritikët dhe komedianët, së shpejti do të pasojë.

Në realitet, forca hapësinore, cila do t’i bashkohej ushtrisë, marinës, forcës ajrore, kufomave detare dhe rojes bregdetare si shërbim i veçantë, ende nuk ka fituar miratimin përfundimtar nga Kongresi.

Në ceremoninë e së së enjtes morën pjesë nënkryetari, Mike Pence; sekretari i mbrojtjes, Mark Esper; dhe Gjenerali Jay Raymond, i cili do të shërbejë si komandanti i parë i komandës hapësinore amerikane. Ai aktualisht kryeson komandën hapësinore të forcave ajrore.

Raymond i paraqiti Trumpit një memorandum të vogël dhe tha me duartrokitje: “Në emër të luftëtarëve hapësinorë, faleminderit për udhëheqjen tuaj.”