MENU
klinika

The Hill

Tarifat e SHBA ndaj Kinës duhet të bëhen të përhershme?

04.08.2019 - 16:55

Neve na është thënë se tarifat në Kinë po dëmtojnë amerikanët, por është e dobishme të kuptojmë se kush po dëmtohet.

Në të gjitha bisedat e mia në lidhje me efektet e këqija të tarifave ata që ankohen më shumë janë pronarët e bizneseve. Megjithatë, nuk janë vetëm tarifat që dëmtojnë bizneset e tyre; është gjithashtu paqartësia rreth faktit nëse do të ketë një marrëveshje.

Pronarët e bizneseve janë shpërblyer në mënyrë fantastike për zhvendosjen e prodhimit në Kinë, ndërsa për punëtorët amerikanë kjo nënkuptonte mbylljen e 73,000 fabrikave dhe humbjen e 3.4 milion vendeve të punës të prodhimit.

Ne jemi kushtëzuar të besojmë se ato zinxhirë furnizimesh nuk mund të zhvendosen përsëri në SHBA. Megjithatë, kjo është saktësisht ajo që ndodhi kur Kina u lejua në OBT në 2002.

Para hyrjes së Kinës në OBT, asnjë kompani e madhe nuk do të investonte shumë në Kinë sepse vota vjetore për mbrojtjet më të preferuara të tarifave të vendit krijuan të njëjtën pasiguri të përhapur në luftën e sotme tregtare.

Ndërsa disa prodhues amerikanë po zhvendosin zinxhirët e furnizimit për shkak të luftës së vazhdueshme tregtare, ata nuk po i lëvizin ata në Amerikë sepse investimet në Amerikë nuk kanë qenë përparësi që nga fundi i Luftës së Ftohtë.

Kjo, e shoqëruar me luftëra të pafund në Lindjen e Mesme, e ka bërë kombin më të dobët amerikan, ndërsa totalitaristët janë bërë më të fortë.

Mjedisi i investimeve për prodhim në SHBA është më i miri që ka qenë në dekada:

Ka kaluar kohë e gjatë për të rindërtuar Amerikën. Kushtet janë krijuar për të pasur një ringjallje të madhe në prodhim.

shba-kine konica.al
shba-kine konica.al

Komunitetet që janë shkatërruar janë duke kërkuar  vazhdimisht për të. Kjo rrugë nuk ka nevojë për një qeveri totalitare.

Thjesht ka nevojë që presidenti ti bëjë tarifat për Kinën të përhershme, të sigurojë që prodhimi të mos shkojë diku tjetër në kërkim të rregullave të dobëta.

Sipërmarrësit amerikanë do të bëjnë pjesën tjetër, si gjithmonë.

Robert Spalding, një gjeneral brigadier i Forcave Ajrore në pension, është një bashkëpunëtor i lartë në Institutin Hudson, duke u përqëndruar në marrëdhëniet SHBA-Kinë, sigurinë ekonomike dhe kombëtare dhe ekuilibrin ushtarak të Azisë dhe Paqësorit.