MENU
klinika

Raporti i INSTAT

Ushqimet u shtrenjtuan 2.8% më shumë në korrik

08.08.2019 - 18:02

Instituti i Statistikave deklaron se çmimet e ushqimeve dhe pijeve alkoolike u rritën me 2.8% në muajin korrik, krahasuar me 2018.

Rritja vjetore e çmimeve në muajin Korrik është ndikuar kryesisht nga grupi “Ushqime dhe pije joalkoolike” me +1,07 pikë përqindje, pasuar nga grupi “Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji” me +0,16 pikë përqindje.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

ushqimet-konica.al

Rritje çmimesh u konstatua edhe në zëra të tjerë, si qiratë, kafenetë, restorantet si dhe ato për argëtim dhe kulturë. Shqiptarët shpenzojnë më shumë për nevoja bazë si ushqimi dhe qiraja, që zënë rreth 55% të buxhetit, duke lënë shumë pak mundësi për luks dhe argëtim.

KLIKO KËTU PËR RAPORTIN E PLOTË

Rriten rezervat, nga 1.2 ton në 2.5

Banka e Shqipërisë bleu 300 kg ar

Daily Mail/ Paralajmërojnë ekspertët

GDP-ja botërore do të ulet me 850 mld paund

Elementet më të larta të sigurisë

Futet në qarkullim kartmonedha e re 20 paund

Si e shpjegon Ministria e Financave?

Nga buxheti i 2019-ës mungojnë 216 mln euro