MENU
klinika

Çfarë është vendosur?

Zhbllokohet Gjykata e Lartë, rinisin ekstradimet

02.08.2019 - 20:23

Gjykata e Lartë ka zgjidhur çështjen e ekstradimit të katër personave afatet e të cilëve rrezikoheshin për shkak të mungesës së trupës gjykuese.

Dy gjyqtarë të deleguar dhe anëtari i vetëm i mbetur në Gjykatën e Lartë Ardian Dvorani i kanë hapur rrugë ekstradimit të shtetasve Valentina Dushku, Besnik Leka, Robens Berberi dhe Hajri Seferi.

Trupa gjykuese ka vendosur të rrëzojë rekursin e të pandehurve duke i hapur rrugë ekstradimit të katër shtetasve drejt Italisë.

Pas zgjidhjes së ngërçit të ekstradimeve të cilëve iu skadonte afati, pritet të ndiqet procedura për dorëzimin e të kërkuarve tek autoritetet e huaja.

Pasi morën pjesë në seancën e Gjykatës së Lartë, dy gjyqtarët e caktuar përkohësisht Albana Boksi dhe Sokol Binaj janë kthyer në detyrat e tyre të mëparshme në Gjykatën e Apelit për Krimet e Rënda.

kolana e librave

Për shkak të bllokimit të çështjes së ekstradimeve në Gjykatën e Lartë Këshilli i Lartë Gjyqësor ndërhyri duke caktuar dy gjyqtarët Boksi dhe Binaj për të shqyrtuar katër çështjet e ekstradimeve.

Ndërkohë Komisioneri Publik ka apeluar vendimin e Komisionit të pavarur të kualifikimi për lënien në detyrë të prokurores Manjola Kajana, kandidate për Strukturën e Posaçme Anti Korrupsion.

Sipas Komisionerit, hetimi i Komisioni të Pavarur nuk ka qenë i plotë. Prokurorja e krimeve të rënda u konfirmua në detyrë me 19 korrik, pasi rezultoi pa probleme në kriterin e pasurisë, atë të figurës dhe e aftë profesionalisht.

"Çfarë do të thotë të jesh pjesë e Europës?"

Leksion për ‘Evropën e pasur’ nga ‘Shqipëria e vogël’

Flet eksperti kinez për koronavirusin

Ku gabuan dhe gabojnë Europa dhe SHBA?

Shkon në 212 numri i të prekurve

Koronavirusi/ Thellohet bilanci, 15 raste të reja

Çfarë do bëhet në vend të saj!?

Gjithë New York në karantinë, Trump tërhiqet