MENU
klinika

Mamaja juaj do të ishte krenare

4 rregullat e arta të etikës dhe sjelljes

19.09.2019 - 20:11

Ne jetojmë në një botë dixhitale ku disa rregulla të mirësjelljes janë bërë të modës së vjetër, por janë shfaqur rregulla të reja jo verbale.

Njohja e këtyre veprimeve moderne do t’ju ndihmojë të lini një përshtypje të mirë pavarësisht se ku jeni.

  1. Mos e vendosni çantën në tryezë

Çdo grua ka qenë ndoshta në një situatë kur ajo ulet në tryezë dhe fillon të kërkojë ku ta vendosë çantën e saj. Mos vendosni asnjë nga gjërat tuaja në tryezë! Dhe jo vetëm duke folur për çantën tuaj, por syzet e diellit dhe telefonin tuaj.

Gjithashtu nuk është një ide e mirë ta vendosni çantën në dysheme. Jo shumë higjenike, plus ajo mund të gërvishtë pjesën e poshtme e cila me siguri do t’ju ​​kushtojë nëse keni një çantë shumë të shtrenjtë.

  1. Asnjëherë mos e përfundoni një marrëdhënie duke përdorur tekst ose media sociale

Kjo është një jo-jo. Sigurisht, më lehtë, por bota është e vogël. Ndarjet dixhitale mund të jenë më të shpejta dhe më të thjeshta, por jo shumë respektuese.

  1. Gjithmonë shkruani një mesazh nëse do të vonosh

Ju me siguri mendoni se është kaq e vrazhdë kur dikush është vonë dhe nuk do t’ju shkruaj as ju. Keni të drejtë, është! Nuk ka rëndësi nëse bëhet fjalë për një takim pune apo një takim miqësor. Duhen vetëm 30 sekonda për ti shkruar dikujt dhe t’u tregoni atyre për çështjet tuaja të kohës. Personi do të jetë falënderues për ju që të paktën ata nuk duhet të presin më shumë seç duhet.

  1. Mos u pëlqeni “statuset” për lajmet e këqija

Nëse doni të mbështesni një person ose të tregoni simpati, është më mirë të shkruani një mesazh ose telefonatë. Të pëlqesh një lajm të keq mund të konsiderohet e çuditshme.

Burimi: Bright Side

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Në Teatrin Eksperimental ‘’Kujtim Spahivogli’’

‘’Artisti i vetëm’’, Hanz Klip protestë kujt?!