MENU
klinika

Shkrimi në median greke

“60% e qytetarëve duan të ikin, Shqipëria punëson emigrantë”

28.09.2019 - 15:10

“Shqipëria po kërkon emigrantë të huaj. Mund të tingëllojë si një anekdotë  dhe ndoshta është kështu, por kjo është ajo që pretendon ministri i Bujqësisë së vendit”.

Kështu e nis shkrimin e saj gazeta greke “tribune.gr”, e cila i referohet vizitës së ministrit Blendi Çuçi, në një fabrikë për trajtimin e bimëve dhe deklaratave të tij aty, shkrimi vijon:

Ministri duke vizituar një fabrikë për trajtimin e bimëve, shprehu problemin me të cilin përballen bizneset në industrinë prodhuese për shkak të mungesës së fuqisë punëtore. Por a do të pyesë dikush me arsye, ndërkohë që ka punë pse shqiptarët nuk shkojnë në punë?”.

Përgjigjen e jep po prap gazeta, e cila shkruan: “Sepse asnjë person ambicioz nuk dëshiron të qëndrojë në Shqipëri. Kjo është arsyeja pse 60% e qytetarëve të saj dëshirojnë ta lënë vendin”.

struktura e punesimit ne Shqiperi

VIJIMI I SHKRIMIT NË MEDIAN GREKE

Emigrantët e huaj kërkohen në Shqipëri

Ministri i bujqësisë tha se ka ardhur koha që Shqipëria të hap tregun e punës për të huajt, pra emigrantët. Ajo që u njoftua nga ministri disa javë më parë, duket se do të miratohet me ligj.

Projektligji i përbashkët i Ministrive të Financave dhe Punëve të Brendshme, i cili është subjekt i konsultimit publik, parashikon, ndër të tjera, që legjislacioni të rregullojë lejet e punës për të huajt.

Në këtë kontekst, ndryshimet e propozuara në dispozitat ligjore që rregullojnë lejen e punës për të huajt, synojnë të zvogëlojnë kohën e kërkuar për të marrë një leje pune.

Projektligji sqaron procedurën e parashikuar nga ligji i punës në Republikën e Shqipërisë, duke identifikuar qartë autoritetet kompetente të përfshira dhe rolin e tyre në proces.

Ai synon gjithashtu t’u japë emigrantëve të njëjtat përfitime për të punuar në Shqipëri si për qytetarët e BE-së dhe zonën Shengen, për veten dhe anëtarët e familjes së tyre.

Kur Shqipëria ishte nën tiraninë komuniste, regjimi u thoshte shqiptarëve se ata po jetonin në një parajsë komuniste dhe se në Greqi njerëzit ishin të uritur.

Kur kufijtë u hapën sigurisht, u shfaq edhe e vërteta.

Ata tani thonë se po kërkojnë emigrantë, shqiptarë, të cilët vetë po bëjnë presion për të migruar në vende te tjera.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN“Business Insider” shkrim për turizmin në Shqipëri

Vend i aventurave të paharrueshme!

Tregtarët vazhdojnë traditën e 'vjedhjes'

Nis shtrenjtimi i çmimeve me afrimin e festave

Analiza e DW: Po i mbarojnë edhe BE-së paratë?

KE parashikon të rrisë buxhetin. Gjermania kërkon që të kursehet