MENU
klinika

Cilat janë rrezikshmëritë?

Çfarë tregon ritmi jonormal i zemrës së foshnjes?

17.09.2019 - 14:52

Çfarë është shqetësimi i fetusit?

Një fetus është një fëmijë që është ende në barkun e nënës (mitër). Shqetësimi fetus do të thotë që foshnja nuk është mirë para ose gjatë kontraksioneve.

Zakonisht ndodh kur fëmija nuk ka marrë oksigjen të mjaftueshëm;

Shqetësimi fetus mund të ndodhë kur shtatzënia zgjat shumë gjatë ose ka komplikime të tjera;

Mjekët vërejnë shqetësime të fetusit duke gjetur një rrahje të pazakontë në zemër tek fëmija;

Mjekët trajtojnë shqetësimin e fetusit duke ju dhënë oksigjen dhe lëngje;

Mjekët mund të shohin të nevojshme që ju të lindni fëmijën menjëherë;

Stresi ndaj foshnjës mund të bëjë që foshnja të marrë frymë nga lëngu amniotik që përmban disa nga mbeturinat e foshnjës (ky vend quhet meconium);

kolana e librave

Një foshnjë që merr frymë në meconi mund të ketë vështirësi në frymëmarrje dhe ndonjëherë do të ndalojë frymëmarrjen;

  • Si mund të thonë mjekët nëse fëmija ka shqetësim të fetusit?

Ndërsa jeni në punë, mjeku ose mamia matin rrahjet e zemrës së fëmijës.

Një ritëm jonormal i zemrës është një shenjë e shqetësimit të fetusit.

  • Si e trajtojnë mjekët shqetësimin e fetusit?

Mjekët trajtojnë shqetësimin e fetusit:

Duke ju dhënë oksigjen;

Duke ju dhënë lëngje në vena (IV);

Duke bërë lindje të parakohshme;

Nëse foshnja është ende me probleme, foshnja duhet të lindë sa më shpejt që të jetë e mundur nga një ekstraktues vakumi, forceps ose seksion C.