MENU
klinika

Akuzohet për korrupsion

Gjyqtari Sali Berisha mbetet në paraburgim!

27.09.2019 - 17:46

Departamenti Special i Gjykatës së Apelit, ka refuzuar ankesën e avokatit mbrojtës, të pandehurit S.B., kundër caktimit të masës së paraburgimit prej një muaji.

Si rrjedhojë, Apeli ka lënë ende në fuqi aktvendimin e Gjykatës Themelore në Prishtinë, të datës 20.09.2019, sipas të cilit kjo masë do të zgjasë deri më 19.10.2019. Sipas gjykatës, S.B. dyshohet nga prokuroria se ka kryer këto vepra penale:

“Shpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtarë nga neni 414 par.1 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK) dhe “Mbajtja në pronësi, kontroll, posedim apo shfrytëzim të paautorizuar të armëve” nga neni 374 par.1 i po këtij kodi.

“Gjykata e Apelit gjeti se gjykata e shkallës se parë, drejtë ka vlerësuar se meqenëse ekziston dyshimi i bazuar se i pandehuri i ka kryer veprat penale në fjalë, ka bazë ligjore për caktimi e paraburgimit ndaj ti, konform dispozitave të Kodit të Procedurës Penale, ngase ka arsye për të besuar se po të gjendet në liri, ai mund të ikë ose arratiset, më qëllim të shmangies se procedurës penale, apo të ndikoj në prova ose dëshmitarë dhe në këtë formë të pengoj rrjedhën normale të saj”, thuhet në njoftimin e bërë Gjykata e Apelit.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN