MENU
klinika

Artistët e vërtetë!

Kur Shqipëria shkëlqente në skenat botërore…

19.09.2019 - 13:55

       Fotografitë e rralla, janë publikuar së fundmi nga Armand Plaka: Agim Krajka dhe Vaçe Zela, me Ansamblin e Shtetit, në vitet ’80-të, kohë kur turnetë artistike nga Ansambli, zinin një pjesë të rëndësishme të programit të tyre. Mes pjesëmarrësve bien lehtësisht në sy, e madhja Vaçe Zela dhe kompozitori i shquar i muzikës së lehtë, Agim Krajka.

 

 

 

 

Fotot janë realizuar në vitin 1988, para dhe gjatë shfaqjes së Ansamblit të këngëve dhe valleve të Shqipërisë, në një qytet të Austrisë.

 

kolana e librave

 

 

 

 

Në këto imazhe bie në sy prania e këngëtares legjendare Vaçe Zela, Agrim Krajkës, mjeshtrit të ndjerë Rexhep Çeliku, partneres së tij Lili Cingu, si dhe vallëtarë, instrumentistë dhe anëtarë të delegacionit shqiptar.

Fotografitë u publikuan për herë të parë, nga gazetari dhe studiuesi, Armand Plaka.