MENU
klinika

Zbulohen arsyjet

Ja pse keni mishra dhëmbësh të gjakosur

17.09.2019 - 20:29

Shpesh problemet me mishrat e dhëmbëve janë nga ato me të bezdsshmet jo vetëm për çështje estetike por mbi të gjitha dhe shëndetësore.

Më poshtë do të njiheni me disa prej arsyjeve pse nga mishrat e dhëmbëve tuaj shpesh del më shumë gjak seç duhet.

 

  1. Nëse mishrat e dhëmbëve tuaj janë të përgjakur, ka diçka të gabuar

Shumë njerëz injorojnë gjakderdhjen e mishrave të dhëmbëve dhe ky është një gabim i madh. Hulumtimet tregojnë se problemet e mishrave të dhëmbëve janë shkaku kryesor i humbjes së dhëmbëve në të gjithë SHBA. Problemet me gjakderdhjen e mishrave të dhëmbëve nëse nuk merren parasysh mund të kthehen në probleme serioze dhe të dhimbshme të tilla si Gingiviti dhe prishja e mishrave të dhëmbëve. Pra, një gjë që nuk duhet ta anashkaloni kur bëhet fjalë për shëndetin tuaj të dhëmbëve janë mishrat e përgjakur.

  1. Mos u tregoni shumë agresiv kur lani dhëmbët

Përkundër besimit popullor, larja agresive nuk i bën dhëmbët tuaj më të zbardhur, në të vërtetë vret smaltin dhe i bën ata të duken të verdhë. Larja agresive gjithashtu do të ndikojë drejtpërdrejt në shëndetin tuaj të mishrave dhe madje mund të shkaktojë gjakderdhje. Kështu që ju duhet ti lani dhëmbët tuaj butësisht nëse dëshironi ti keni gjithmonë të bardhë.

 

kolana e librave

  1. Disa njerëz nuk e kuptojnë se kanë alergji nga pasta e dhëmbëve

Alergjia e pastës së dhëmbëve është e rrallë, por ato ekzistojnë dhe një përqindje e madhe e alergjive të personave të prekur nuk dinë këtë gjë. Simptomat më të zakonshme që tregojnë një alergji ndaj pastës së dhëmbëve do të ishin djegie të vogla në gojë. Kështu që të gjithë duhet të jenë vigjilentë ndaj simptomave të tilla dhe të përdorin pastat organike për dhëmbët.

 

  1. Lëngjet e frutave mund të jenë të mira për shëndetin tuaj por jo për dhëmbët tuaj

Lëngjet janë pa dyshim të mira për shëndetin pasi ju ndihmojnë të grumbulloheni shumë lëndë ushqyese jetike po ajo që shumica e njerëzve nuk e dinë është që lëngjet e frutave janë kryesisht acid dhe ato mund të heqin smaltin e dhëmbit tuaj shumë shpejt. Për ata që nuk mund të lënë zakonn e tyre të pirjes së lëngut së frutave, do të ishte ideale që ata të lahen më shpesh… në mënyrë ideale pas çdo vakti.

 

  1. Pabarazitë hormonale mund të ndikojnë në mishrat e dhëmbëve tuaj

Gratë përballen me më shumë çekuilibrime hormonale në krahasim me burrat. Dhe ashtu si hormonet kontrollojnë shumë faktorë në trupin tuaj, ato gjithashtu kanë një efekt në shëndetin tuaj oral. Një përqindje e madhe e grave përballen me gjakderdhje dhe mishrat dhëmbëve të dhimbshëm gjatë ciklit të tyre menstrual. Problemet nuk janë të vazhdueshme shumicën e kohës por nëse ato duket se zgjasin, vizitoni dentistin tuaj.

Burimi: Luxportal