MENU

Zbardhet agjenda e takimeve

Në Tiranë për Metën, hapat e delegacionit të “Venecias”

03.09.2019 - 18:31

Më datë 6 shtator do të mbërrijë në Tiranë delegacioni i Komisionit të Venecias në një mision faktmbledhës për shkeljet e pretenduara të Presidentit të Republikës, Ilir Meta, në vendimin për të anuluar 30 qershorin si datë për zgjedhjet lokale.

Anëtarët e delegacionit do të takohen personalisht me presidentin Meta, i cili është subjekt i misionit e tyre, për të vijuar më pas me takimet e tjera zyrtare.

Zyrtarët e tjerë që do të takohen me delegacionin e Komisionit të Venecias janë:

Komisioni-i-Venecias-konica.al
Komisioni-i-Venecias-konica.al

kryeparlamentari Gramoz Ruçi;

përfaqësuesit e mazhorancës dhe opozitës;

përfshirë Komisionin e Posaçëm Hetimor;

ministrin e Brendshëm;

përfaqësues të KQZ-së;

dhe kryetarin në detyrë të Gjykatës Kushtetuese.

Mazhoranca po pret një përgjigje nga Komisioni i Venecias para se të vendosë për fatin e Presidentit nëse duhet të qëndrojë në detyrë apo ta shkarkojë per shkeljë të rëndë kushtetutese.