MENU
klinika

Kundër migrenës

I keni hedhur gjithnjë! Farat e limonit bëjnë mrekulli

14.10.2019 - 12:59

Dhimbjet e vazhdueshme të kokës janë një burim nervozizmi dhe shpërqëndrimi për shumë njerëz.

Një ndër llojet më të përhapura është migrena, dhimbje e cila shkaktohet në njërën anë të kokës e ndonjëherë në të dyja.

Migrena mund të shoqërohet me fotofobi, të përziera dhe marrje mendsh. Stresi, nxehtësia e tepërt, qëndrimi për shumë orë pa ngrënë dhe pagjumësia janë disa nga shkaqet e migrenës.

Një këshillë për t’i dhënë fund dhimbjes është: përdorni vetëm fara limoni.

Limoni është një frut, i pasur me vitaminë C dhe minerale të tilla si kaliumi, i cili tashmë është i njohur për përfitimet e tij në gatim dhe estetikë.

kolana e librave

Ajo që shumë njerëz nuk dinë është se ai gjithashtu ka vlera të rëndësishme që ndihmojnë në parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve të tilla si dhimbje koke dhe migrenë.

Kjo, për shkak se limoni ndihmon në bonifikimin e enëve të gjakut dhe trajton hipertensionin, i cili zakonisht lidhet me këtë lloj dhimbjeje.

Lëndët ushqyese që përmbajnë farat e limonit janë të ngjashme me ato të frutave. Gjithashtu, limoni përdoret për të kontrolluar bakteret, për të përmirësuar sistemin imunitar, dhe për të stimuluar tretjen.

Mënyra më e mirë është që të thërrmoni disa fara limoni dhe t’i konsumoni ato me një gotë ujë të ngrohtë.